
- reklama -
Suroviny
- TĚSTO:
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 150 g hrubé mouky
- do poloviny těsta
- 2 lžíce kakaa
- jahodový džem
- čokoláda na vaření
- jahody
- KRÉM:
- 5 dl mléka
- 2 lžíce solamylu
- 2 vejce
- 4 lžíce cukru
- 300 g másla
- rum
Postup přípravy receptu
-
Žloutky třete s polovinou dávky cukru a asi třemi lžícemi horké vody do pěny.
-
Bílky šleháme do tuha se lžící studené vody a zašleháme zbylý cukr.
-
Utřené žloutky a sníh lehce promícháme s moukou a polovinu těsta obarvíme kakaem.
-
Upečeme dva korpusy v předehřáté troubě a necháme vychladnout.
-
Na přípravu krému rozšleháme mléko s vejci, rumem, škrobem, cukrem a uvaříme.
-
Vychladlý krém vyšleháme se změklým máslem.
-
Korpusy rozkrojíme, potřeme jahodovým džemem, ozdobíme krémem, jahodami a čokoládovými hoblinkami.
Kuchařka: Margot