Jahodový dort – nepečený

61
- reklama -

Suroviny

700-800 g jahod
1 vanilkový pudink Dr. Oetker
cukr krupice dle chuti
piškoty dětské nebo cukrářské
Dále dle chuti:
šlehačka
zakysaná smetana
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Jahody odstopkujeme, opláchneme a dáme do hrnce, kde je šťouchadlem na brambory trochu rozmačkáme. Kdo chce, může jahody rozmixovat.

  2. Jahody v hrnci přivedeme k varu, osladíme dle vlastní chuti a vlijeme pudink, rozmíchaný v malém množství vody (50 ml postačí). Vše krátce dle návodu provaříme, odstavíme a vrstvíme do fólií vyložené nebo olejem vymazané mísy nebo krabičky. Dáme vrstvu piškotů, kterou zalijeme jahodovým pudinkem, opět piškoty atd.

  3. Naplněnou nádobu necháme v chladnu proležet a ztuhnout, poté krájíme, dozdobíme dle vlastní chuti a podáváme.

  4. Rychlý a výborný osvěžující dezert, téměř bez práce. Stejným způsobem můžeme připravit i jahodové poháry.