
- reklama -
Suroviny
- 700-800 g jahod
- 1 vanilkový pudink Dr. Oetker
- cukr krupice dle chuti
- piškoty dětské nebo cukrářské
- Dále dle chuti:
- šlehačka
- zakysaná smetana
- jahody
Postup přípravy receptu
-
Jahody odstopkujeme, opláchneme a dáme do hrnce, kde je šťouchadlem na brambory trochu rozmačkáme. Kdo chce, může jahody rozmixovat.
-
Jahody v hrnci přivedeme k varu, osladíme dle vlastní chuti a vlijeme pudink, rozmíchaný v malém množství vody (50 ml postačí). Vše krátce dle návodu provaříme, odstavíme a vrstvíme do fólií vyložené nebo olejem vymazané mísy nebo krabičky. Dáme vrstvu piškotů, kterou zalijeme jahodovým pudinkem, opět piškoty atd.
-
Naplněnou nádobu necháme v chladnu proležet a ztuhnout, poté krájíme, dozdobíme dle vlastní chuti a podáváme.
-
Rychlý a výborný osvěžující dezert, téměř bez práce. Stejným způsobem můžeme připravit i jahodové poháry.
Kuchař: recepty73