Jahodový dort Low carb

73
- reklama -

Suroviny

Korpus:
10 vajec
6 lžic Xylitolu
4 PL rozpuštěného másla
250 g mandlové mouky
2 PL prášku do pečiva
Krém:
2 tvarohy
1 šlehačka
100 g másla
Xylitol dle chuti
želatina – suroviny dle návodu, cukr nahradím Xylitolem
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Vyšlehám žloutky s Xylitolem a zvlášť sníh z bílků.
    Ke žloutkům přidám ostatní suroviny a nakonec opatrně vmíchám sníh.

  2. Vymažu boky dortové formy (26 cm), na dno dám pečící papír. Peču na 180 stupňů cca 1 hodinu (vyzkouším špejlí). Nechám zchladnout a připravím krém.

  3. Ušlehám šlehačku a zvlášť tvaroh s máslem a xylitolem. Přidám šlehačku a pár rozmačkaných jahod.
    Dort proříznu, natřu vnitřek i vrch a dám vychladit.
    Pokladu jahodami a nahoru dám želatinu.