
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1x vanička tvarohu
- 1x bílý jogurt
- 1x jahody v plechovce (s menším obsahem cukru)
- 1x polévková lžíce medu
- cca 2 lžíce kokosu
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh a med promíchám, přidám dvě třetiny jogurtu, tak aby vyhovovala konzistence, tvaroh moc tekutý nedrží tvar – opět promíchám.
-
Jahody s trochou nálevu rozmixuji (pár jich odložím na ozdobení).
-
Na dno poháru, sklenice dám trochu kokosu, na kokos umixované jahody, lžičkou přidávám po částech tvaroh s jogurtem, opět trochu kokosu a znovu vrstvím.
Volila jsem šetrnější variantu, tvaroh i jogurt nízkotučný.
Lze použít „hutnější“ i se šlehačkou, jak uvádí recept který inspiroval.
Blíží se období jahod, umím si představit různé verze tohoto velmi osvěžujícího dezertu :))
Poznámka od kuchařky
Originál receptu v odkazu
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=32595
Nešlo odolat chuti, bylo třeba přizpůsobit surovinám v lednici a spíži 🙂
Kuchařka: J. A.