
Suroviny
- (korpus)
- 2 vejce
- 60g cukru moučka
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce mléka
- 60 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- tvarohový krém
- 1 měkký tvaroh (můžeme nahradit zakysanou smetanou, hustým bílým jogurtem)
- 1 šlehačka
- 1 želatina sypká
- 0,5 dcl horké vody
- cukr podle chuti
- jahodová vrstva
- 500 g jahod (mražené, kompotované či čerstvé)
- 1 želatina sypká
- 0,5 dcl horké vody
- cukr podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do hustého krému, všleháme olej a mléko, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto přelijeme do dortové formy (toto množství odpovídá formě průměr 24 cm) vyložené na dně pečicím papírem a v předehřáté troubě na 180°C upečeme, přibližně 15-20 minut, zkusíme špejlí.
-
Na tvarohový krém ušleháme do tuha šlehačku, všleháme cukr a tvaroh. Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do tvarohové směsi. Směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky.
-
Na jahodovou vrstvu rozmixujeme jahody, osladíme podle chuti cukrem moučka, Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do jahodové tresti.
-
Jahodovou směs nalijeme na částečně ztuhlou tvarohovou vrstvu a vše necháme vychladit a ztuhnout v lednici nejlépe do rána a pak zdobíme šlehačkou, cukrovou polevou, ovocem.
Poznámka od kuchařky
inspirace na www.urybicky.cz, upraveno