
Suroviny
12-15 porcí
- 4 vejce
- 4 polévkové lžíce krystalového cukru
- 4 polévkové lžíce polohrubé mouky (prosáté)
- špetka soli
- plech 30×40 cm
- papír na pečení
- Tvarohová náplň:
- rozpis na formu 30x11x8 cm
- 500 g měkkého tvarohu (u mě Quark)
- 200 ml zakysané smetany (u mě Greek style jogurt)
- 2-3 polévkové lžíce moučkového cukru
- 1 kávová lžička vanilkového extraktu
- citronová kůra z 1 citrónu nastrouhaná
- Kromě toho:
- asi 2-3 polévkové lžíce Nutelly na potření roládku
- asi 300 g jahod
Postup přípravy receptu
-
Najprv si upecieme piskotu na roladku a na podlozku. Zvolila som si uplne jednoduchu piskotu. Bielka naslahame so stipkou soli. Ked zbeleju, pridame krystalovy cukor a slahame, kym nie je su bielka pekne biele, huste, leskle a metlicky zanechavaju stopy. Pridame zltky a na najnizsich obratkach ich zaslahame do bielkov. Pridame preosiatu muku a uz iba rucne zlahka, kruzivymi pohybmi premiesame, kym sa pekne sa hmoty spoja. Vylejeme na plech (30×40) vylozeny papierom na pecenie a upecieme pri teplote 190°C asi 15 minut.
-
Po upeceni vyberieme z rury a jeden kraj pozdlzne zarovname (asi 2-3mm). Odmeriame si sirku formy (u mna 11cm) a odrezeme pas piskoty. Zbytok piskoty aj s papierom stocime do rolady a odlozime bokom vychladnut.
-
Pripravime si tvarohovu napln zmiesanim vsetkych surovin.
-
Z vychladnutej rolady stiahneme papier a natrieme ju Nutellou. Opat stocime do rolady. Roladu skratime na dlzku formy, do ktorej ju budeme vkladat.
-
Formu vylozime potravinarskou foliou. Nanesieme 1/2 tvarohoveho kremu, ulozime do prostriedku roladku a po bokoch ulozime nakrajane jahody. Ja som vylozila aj po stranach formu platkami jahod. Davame pozor pri ukladani jahod. Ukladame spicou dole (po otoceni to bude vrch dezertu).
-
Prepolene jahody na tvarohovy krem ukladame reznou stranou hore. Zakryjeme druhou polovicou kremu. Mozeme dat este jeden rad prepolenych jahod (ja som nedavala) a prikryjeme odrezanym platom piskoty.
-
Zabalime do potravinarskej folie a odlozime aspon na dve hodiny do mraznicky a potom dezert prelozime do chladnicky (najlepsie na celu noc). Pred podavanim vyklopime na podnos a ostranime foliu. Krajame na 1,5 – 2 cm platy.
Poznámka od kuchařky
fotopostup najdete tu: http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/07/jaho…









