- reklama -
Suroviny
- 250 g jahod – pův. recept je na 500g, ale těch čtvrt kila bohatě stačilo
- 250 g tvarohu tučného (vanička)
- 2 lžíce medu – nemusí být
- 50 – 100g moučkového cukru (nebo třtinový jemně mletý – dala jsem jen 50g jahody byly sladké)
- 100 ml smetany na šlehání
- Citronová šťáva na dochucení – nedávala jsem
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a omyté jahody rozmixujte tyčovým mixérem dohladka s tvarohem.
-
Přidejte med, cukr dle chuti a zašlehejte smetanu.
-
Na závěr můžete dochutit citronovou šťávou.
-
Pak máte dvě možnosti:
a) Směs nalijte do formiček na nanuky a nechte ztuhnout v mrazáku.
b) Směs dejte v nádobce celou ztuhnout do mrazáku. -
V průběhu tuhnutí je dobré ji několikrát promíchat. Podpoříte tak správné propojení všech ingrediencí.
Já jsem směs nalila do plastové nádoby od zmrzliny a vždy po
hodině jsem jí promíchávala.
Celkem byla v mrazáku asi 5 hodin.
Poznámka od kuchařky
Zmrzlinu můžete udělat z jakéhokoliv čerstvého nebo kompotovaného ovoce, zavařeniny, citronové šťávy – fantazii se meze nekladou;-)
Kuchařka: radiator