Jahodovo – tvarohová zmrzlina bez zmrzlinového strojku

112
- reklama -

Suroviny

250 g jahod – pův. recept je na 500g, ale těch čtvrt kila bohatě stačilo
250 g tvarohu tučného (vanička)
2 lžíce medu – nemusí být
50 – 100g moučkového cukru (nebo třtinový jemně mletý – dala jsem jen 50g jahody byly sladké)
100 ml smetany na šlehání
Citronová šťáva na dochucení – nedávala jsem

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a omyté jahody rozmixujte tyčovým mixérem dohladka s tvarohem.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidejte med, cukr dle chuti a zašlehejte smetanu.

  3. Na závěr můžete dochutit citronovou šťávou.

  4. Pak máte dvě možnosti:
    a) Směs nalijte do formiček na nanuky a nechte ztuhnout v mrazáku.
    b) Směs dejte v nádobce celou ztuhnout do mrazáku.

  5. V průběhu tuhnutí je dobré ji několikrát promíchat. Podpoříte tak správné propojení všech ingrediencí.
    Já jsem směs nalila do plastové nádoby od zmrzliny a vždy po
    hodině jsem jí promíchávala.
    Celkem byla v mrazáku asi 5 hodin.

Poznámka od kuchařky

Zmrzlinu můžete udělat z jakéhokoliv čerstvého nebo kompotovaného ovoce, zavařeniny, citronové šťávy – fantazii se meze nekladou;-)

http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/domaci-…