- reklama -
Suroviny
24 koláčů o průměru 8cm
- Na těsto:
- 200 ml mléka
- 150 ml oleje
- 10 čajových lžiček cukru krupice
- špetka soli
- na špičku kávové lžičky mletého badyánu
- citronová kůra z 1/2 citronu strouhaná
- 1 vajíčko
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 2 čajové lžičky sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého droždí
- na náplň:
- 1 kelímek kysané smetany
- 1 polévková lžíce cukru krupice
- přepůlené jahody
- vypeckované třešně
- žmolka:
- hrst polohrubé mouky
- plátek másla
- hrst cukru
- půl kávové lžičky prášku do pečiva
- 1 vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na těsto dát v daném pořadí do DP a zapnout program Těsto. Hotové vykynuté těsto rozválet na 1 cm a pomocí skleničky vykrájet kolečka.
-
Dát na plech a nechat jim 5 minut. Potom dnem menší skleničky nebo závažíčkem vytlačit do každého kolečka prostor pro náplň.
-
Do ní dát 1 čajovou lžičku kysané smetany s cukrem a na ní půlku jahody a vypeckované třešně. Pomazat kraje rozšlehaným vajíčkem.
-
Posypat žmolenkou a dát na cca 160°C péct asi 15 minut, podle trouby.
Poznámka od kuchařky
Dlouho jsme neměli kynuté a třešní a jahod dost. Jsou šťavnaté a voňavé a malou musím odhánět 🙂
p.s. sebe taky:-))
Kuchařka: srettka