Jahodovo-třešňové koláče s kysanou smetanou

81
- reklama -

Suroviny
24 koláčů o průměru 8cm

Na těsto:
200 ml mléka
150 ml oleje
10 čajových lžiček cukru krupice
špetka soli
na špičku kávové lžičky mletého badyánu
citronová kůra z 1/2 citronu strouhaná
1 vajíčko
1/2 kg polohrubé mouky
2 čajové lžičky sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého droždí
na náplň:
1 kelímek kysané smetany
1 polévková lžíce cukru krupice
přepůlené jahody
vypeckované třešně
žmolka:
hrst polohrubé mouky
plátek másla
hrst cukru
půl kávové lžičky prášku do pečiva
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na těsto dát v daném pořadí do DP a zapnout program Těsto. Hotové vykynuté těsto rozválet na 1 cm a pomocí skleničky vykrájet kolečka.


    Zobrazit celý recept

  2. Dát na plech a nechat jim 5 minut. Potom dnem menší skleničky nebo závažíčkem vytlačit do každého kolečka prostor pro náplň.

  3. Do ní dát 1 čajovou lžičku kysané smetany s cukrem a na ní půlku jahody a vypeckované třešně. Pomazat kraje rozšlehaným vajíčkem.

  4. Posypat žmolenkou a dát na cca 160°C péct asi 15 minut, podle trouby.

Poznámka od kuchařky

Dlouho jsme neměli kynuté a třešní a jahod dost. Jsou šťavnaté a voňavé a malou musím odhánět 🙂

p.s. sebe taky:-))