Jahodovo-špenátový salát

64
- reklama -

Suroviny

400 g jahod (čerstvých)
400 g čerstvého baby špenátu
2 menší jarní cibulky (nebo 1 větší)
Na zálivku:
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce jablečného octa
4 lžíce hnědého cukru
1 lžička máku
2 lžičky sezamových semínek nebo semínek drceného konopí
špetka mleté sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Prošlehejte v misce důkladně všechny suroviny na dresink tak, aby se cukr rozpustil.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse nebo na talíři promíchejte špenátové listy, přepůlené jahody a na tenká kolečka nakrájenou cibulku.

  3. Zalijte dresinkem, posypte oříšky a hodujte.

Poznámka od kuchařky

Pokud nad kombinací surovin nedůvěřivě kroutíte hlavami, zkuste. Taky jsem nevěřila – a je to vynikající

Zdroj: Apetit