
- reklama -
Suroviny
- 210 g mouky pol.
- 100 g másla
- 75 g cukru
- 1 žloutek
- ¼ prášku do pečiva
- Náplň:
- 500 g jahod
- jahodový džem
- Sníh:
- 4 bílky
- 90 g cukru
- 1 citronový cukr
Postup přípravy receptu
-
Jahody opláchneme, necháme okapat a několikrát překrojíme.
Cukr s bílky ušleháme v tuhý sníh. -
Smícháme mouku s práškem, přidáme ostatní ingredience a zpracujeme, jako by jsme dělali drobenku.
Vysypeme do formy vyložené pečícím papírem, urovnáme a dnem nějaké skleničky lehce udusáme.
Pečeme při 170 C° do růžova. -
Vychladlý korpus potřeme kvalitním jahodovým džemem, navršíme pokrájené jahody, sníh a dáme ještě péct, dokud sníh nezezlátne.
-
Hotový necháme chvíli zchladnout a krájíme na kostky.
Poznámka od kuchařky
Je to chuťově výborná buchta, která se dá dělat s jakýmkoliv ovocem. Dělávám i s černým rybízem a borůvkami. Nikdy nezklame.
Kuchařka: medanek