
Suroviny
4 porce
- 500 g čerstvých jahod
- 200 ml smetany 33%
- 20 g sypké želatiny na vaječnou tlačenku
- 2 lžíce tekutého medu
- 1 lžíci citronové šťávy
- na ozdobu budeme potřebovat:
- pár kousků čerstvých jahod
- čokoládový toping
- šlehačku
Postup přípravy receptu
-
Do většího hlubšího hrnce dáme zahřát smetanu s medem. Přidáme želatinu, dobře vařečkou, nebo vidličkou promícháme a necháme nabobtnat.
-
Mezitím opláchneme a na drobnější kousky nakrájíme jahody, přidáme citronovou šťávu a ponorným mixérem je rozmixujeme na hrubší kousky.
-
Rozmixované jahody přidáme k nabobtnalé želatině, promícháme a nalijeme do menší čtvercové, nebo obdélníkové misky s rovným dnem (pro pozdější snadnější vykrajování).
-
Dáme ztuhnout do lednice. Poté dno misky na chvíli ponoříme do horké vody, aby směs malinko povolila a pak překlopíme na prkýnko, nebo na talíř. Vykrajovátkem vykrojíme porce, které na talíři ozdobíme topingem, šlehačkou a jahodami.
Poznámka od kuchařky
Směs také můžeme nalít do silikonových formiček. Ovoce můžeme použít i jiné, hodí se i kompotové.