
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 1 kostka tvarohu
- 1 malý bílý jogurt
- 2 polévkové lžíce cukru moučky
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 2 vanilkové cukry
- 120 g čerstvých jahod
- 100 g Be-be sušenek (nebo piškoty)
- Na ozdobu:
- šlehačka
- čerstvé jahody
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh smícháme s jogurtem a s moučkovým cukrem a utřeme dohladka.
-
Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme hustý pudink. Necháme mírně zchládnout a pak vmícháme do tvarohové hmoty.
-
Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Sušenky (nebo piškoty) rozdrobíme a spolu s jahodami zlehka vmícháme do pudinkové směsi.
-
Směs plníme do formy nebo do misky, které jsme vypláchli studenou vodou a dáme do ledničky ztuhnout.
-
Dezert vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a přidáme zbylé jahody.
Poznámka od kuchařky
Dezert můžeme ozdobit šlehačkou, zbylým ovocem, posypat opraženými ořechy, Grankem nebo přelít karamelovou či jinou polevou.
Kuchařka: Kacuda