
Suroviny
- Korpus:
- 5 vajec
- 120 g krupicového cukru
- 80 g polohrubé mouky
- 1 sáček vanilkový pudink
- Krém:
- 250 g másla nebo Zlaté hané
- 1 vanilkový cukr
- 6 lžic moučkového cukru
- jahodová marmeláda
- Zdobení:
- 2 dortové želatiny červené
- 1/2 l vody
- 6 lžic krupicového cukru
- jahody
- ostružiny
- 1 šlehačka v prášku
- 150 ml mléka
Postup přípravy receptu
-
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zlehka vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem. Nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali sádlem a vysypali polohrubou moukou a upečeme. Necháme vychladnout a rozřízneme na polovinu.
-
Krém: máslo s cukry vyšleháme do pěny.
-
Horní část si položíme na prkno rozříznutou stranou nahoru, potřeme marmeládou, na ni namažeme polovinu krému.
-
Přiložíme spodní část korpusu rozříznutou stranou na krém, přitiskneme a vrch potřeme krémem, trochu krému si necháme na potření boků.
-
Dáme do lednice asi na hodinku ztuhnout. Dort vložíme opět do formy, už bez dna, na boky dáme papír, tak aby byl vyšší než forma a pak formu uzavřeme.
-
Krém rozetřeme až k papíru, aby želatina nevytekla. Klademe poloviny jahod po obvodu, potom dáme kruh ostružin a tak pokračujeme až je celý dort pokladený ovocem. Dáme opět vychladit do lednice.
-
Želatinu uvaříme dle návodu na sáčku, necháme zchladnout a nalijeme na dort. Dáme do lednice ztuhnout.
-
Vyndáme z formy, papír opatrně sundáme a boky pomažeme krémem. Šlehačku připravíme dle návodu na sáčku a ztuhnutý dort nazdobíme.









