Jahodovo-jablečný džem

119
- reklama -

Suroviny

500 g jahod – bez stopek
500 g jablek – oloupaných a bez jádřinců
1 Gelfix Super 3:1 od Dr. Oetkera
350 g cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Jahody opláchneme , necháme okapat a buď je nakrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme. Jablka nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.


    Zobrazit celý recept

  2. Připravené ovoce vložíme do hrnce a přidáme obsah balíčku Gelfix smíchaný se dvěma lžícemi cukru. Za stálého míchání zhruba 1 minutu povaříme. Následně přidáme zbytek cukru a za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Případnou pěnu odebereme.

  3. Ihned plníme do připravených předehřátých sklenic, zavíčkujeme a otočíme zhruba na 5 minut dnem vzhůru. Pak zase obrátíme. Po vychladnutí a ztuhnutí obsahu sklenice uložíme.