- reklama -
Suroviny
- 500 g jahod – bez stopek
- 500 g jablek – oloupaných a bez jádřinců
- 1 Gelfix Super 3:1 od Dr. Oetkera
- 350 g cukru krupice
Postup přípravy receptu
-
Jahody opláchneme , necháme okapat a buď je nakrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme. Jablka nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
-
Připravené ovoce vložíme do hrnce a přidáme obsah balíčku Gelfix smíchaný se dvěma lžícemi cukru. Za stálého míchání zhruba 1 minutu povaříme. Následně přidáme zbytek cukru a za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Případnou pěnu odebereme.
-
Ihned plníme do připravených předehřátých sklenic, zavíčkujeme a otočíme zhruba na 5 minut dnem vzhůru. Pak zase obrátíme. Po vychladnutí a ztuhnutí obsahu sklenice uložíme.
Kuchařka: Merylas