
- reklama -
Suroviny
            6 malých skleniček
							
    
- 600 g jahod čerstvých
- 400 g banánů nakrájených na kousky
- 1 Gelfix 2:1
- 500 g cukru krystal
Postup přípravy receptu
- 
Jahody a banány rozmixujeme a dáme do kastrolu. Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru a přimícháme k ovoci. Vše přivedeme k varu a 1 minutu povaříme. 
- 
Potom přisypeme zbytek cukru, opět přivedeme k varu a povaříme za stálého míchání nejméně 5 minut. Případnou pěnu odebereme. 
- 
1-2 kávové lžičky marmelády dáme na talířek a zjistíme, zda je dostatečně tuhá. Pokud ne (po vychladnutí), přidáme 2 kávové lžičky kyseliny citronové. 
- 
Horkou marmeládu plníme do připravených sklenic, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na 5 minut. 
Poznámka od kuchařky
Recept je od dr.Oetkera
            Kuchařka: Irule
        
 
            