
- reklama -
Suroviny
- 500 g mascarpone
- 500 g jahod
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce cukru
- 4 vejce
- lžíce citrónové šťávy
- 200 ml vody
- dlouhé piškoty (přibližně 300-350 g)
Postup přípravy receptu
-
Polovinu jahod pokrájíme na drobno a s 2 lžícemi cukru, citrónovou šťávou a vodou pomalým varem povaříme asi 30 minut. Pak necháme vychladit.
-
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky – z bílků ušleháme pevný sníh, žloutky pak ušleháme se 4 lžícemi cukru do pevné světlé pěny.
-
Ke žloutkům vmícháme mascarpone a nakonec opatrně zabalíme i sníh.
-
Do mísy vrstvíme sladkou hmotu, na ni piškoty omočené v jahodovém rozvaru, posypeme nasekanými zbylými jahodami a znovu sladkou ušlehanou hmotu.
-
Vrstvy opakujeme až do spotřebování surovin, poslední bude ušlehaná hmota (jahody z rozvaru také spotřebujeme).
-
Můžeme posypat kokosem, bílou nebo hořkou čokoládou, dobře zakryjeme a dáme vychladit do lednice.
Kuchařka: cathleen