Jahodové tiramisu

58
- reklama -

Suroviny

500 g mascarpone
500 g jahod
2 lžíce cukru
4 lžíce cukru
4 vejce
lžíce citrónové šťávy
200 ml vody
dlouhé piškoty (přibližně 300-350 g)

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu jahod pokrájíme na drobno a s 2 lžícemi cukru, citrónovou šťávou a vodou pomalým varem povaříme asi 30 minut. Pak necháme vychladit.

  2. Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky – z bílků ušleháme pevný sníh, žloutky pak ušleháme se 4 lžícemi cukru do pevné světlé pěny.

  3. Ke žloutkům vmícháme mascarpone a nakonec opatrně zabalíme i sníh.

  4. Do mísy vrstvíme sladkou hmotu, na ni piškoty omočené v jahodovém rozvaru, posypeme nasekanými zbylými jahodami a znovu sladkou ušlehanou hmotu.

  5. Vrstvy opakujeme až do spotřebování surovin, poslední bude ušlehaná hmota (jahody z rozvaru také spotřebujeme).

  6. Můžeme posypat kokosem, bílou nebo hořkou čokoládou, dobře zakryjeme a dáme vychladit do lednice.