
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 polévkové lžíce vody
- 2 polévkové lžíce kakaa
- náplň:
- 1 pomazánkové máslo bez příchutě
- 1 smetana 33%
- 1 zakysaná smetana
- moučkový cukr dle chuti
- dále:
- 0,5 kg jahod
- 1 sáček cukrářského červeného želé
- 0,5 l vody Dr. Oetker
- piškoty
- silná káva
Postup přípravy receptu
-
Přísady na těsto všechny vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
-
Dáme do trouby na 180C asi na 15-20 minut. Necháme vychladnout.
-
Mezitím si vyšleháme máslo, smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu a moučkový cukr do hustého krému.
-
Korpus potřeme silnou vrstvou marmelády kyselejší chuti, nalijeme na ni půlku krému, poklademe piškoty, které jsme si namočili v silné rozpustné kávě, zalijeme druhou půlkou krému a dáme do lednice.
-
Nakonec poklademe plátky jahod a celý moučník zalijeme cukrárenským želé, které jsme připravili podle návodu.
-
Necháme 24 hodin ležet.
Kuchařka: majka