Jahodové šlehačkové řezy

62
- reklama -

Suroviny

Těsto:
5 vajec
1 hrnek cukru
1 hrnek hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 polévkové lžíce oleje
2 polévkové lžíce vody
2 polévkové lžíce kakaa
náplň:
1 pomazánkové máslo bez příchutě
1 smetana 33%
1 zakysaná smetana
moučkový cukr dle chuti
dále:
0,5 kg jahod
1 sáček cukrářského červeného želé
0,5 l vody Dr. Oetker
piškoty
silná káva

Postup přípravy receptu

  1. Přísady na těsto všechny vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  2. Dáme do trouby na 180C asi na 15-20 minut. Necháme vychladnout.

  3. Mezitím si vyšleháme máslo, smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu a moučkový cukr do hustého krému.

  4. Korpus potřeme silnou vrstvou marmelády kyselejší chuti, nalijeme na ni půlku krému, poklademe piškoty, které jsme si namočili v silné rozpustné kávě, zalijeme druhou půlkou krému a dáme do lednice.

  5. Nakonec poklademe plátky jahod a celý moučník zalijeme cukrárenským želé, které jsme připravili podle návodu.

  6. Necháme 24 hodin ležet.