- reklama -
Suroviny
hodně(celý velký plech)
- 4 vajíčka
- 200 g mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 120 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 50 g solamylu
- náplň:
- 500 g tvarohu
- 250 g čerstvých jahod
- cukr dle chuti
- 400 ml šlehačky na šlehání
- 1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker
- kokos na posypání
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, solamyl.
-
Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme pozvolna při teplotě 180°C zhruba 20 minut.
-
Připravíme si náplň: Jahody rozmixujeme a vyšleháme s tvarohem a mletým cukrem (podle libosti, jak kdo má rád sladké).
-
Připravíme si ztužovač podle návodu, šlehačku vyšleháme do tuha, spojíme se ztužovačem a nakonec lehce promícháme s tvarohovo – jahodovou směsí.
-
Náplň natřeme na vychladlou buchtu a hojně posypem strouhaným kokosem. Dáme do lednice pořádně ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Řezy jsou moc výborné.
Kuchařka: vaden