- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 4 vejce – oddělit žloutky od bílků
- 125 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200 ml vlažného mleka
- 2 lžíce rumu
- 2 plechovky jahodového kompotu
- 6 lžic pískového cukru
- 100 g strouhaného kokosu
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny.
-
Po lžících vmícháme mouku s práškem do pečiva, vlažné mléko a rum.
-
Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto naskládáme jahody.
-
Na jahody rozetřeme vyšlehaný sníh z bílků, smíchaný s pískovým cukrem a nakonec vmíchaným kokosem.
-
Pečeme v rozehřáté troubě na 150 st.,asi 40 minut. Tak dlouho, aby byla špejle suchá.
Řezy jsou fakt moc dobré, vláčné, mokré.
Poznámka od kuchařky
Pekla jsem z poloviční dávky, lze použít jakékoliv ovoce.
Recept jsem našla v kalendáři na rok 2019 s pečením.
Kuchařka: marepavla