Jahodové řezy MROŽ

246
- reklama -

Suroviny

5 vajíček
200 g jemného cukru krystalu
200 g polohrubé mouky
2 lžíce horké vody
1 prášek do pečiva
1 dcl oleje
náplň:
750 g jahod(čerstvé nebo mražené)
2 jahodové pudinky v prášku
200 g cukru moučka
200 g másla
čokoládová poleva:
100 g čokoládové polevy
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s krystalovým cukrem do pěny, přidáme horkou vodu, potom mouku s pr.do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Piškot nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a upečeme. Přibližně 30 min. při teplotě 180 stupňů.

  2. Upečený piškot necháme vychladnou a mezitím si přichystáme náplň.

  3. Jahody omyjeme, očistíme, rozmačkáme a rozmixujeme. Přidáme dva pudinky a pořádně rozmícháme a povaříme, aby nám směs zhoustla. Potom necháme směs vychladnout.

  4. Změklé máslo ušleháme s ml.cukrem a po menších částech přidáváme jahodovou směs a vše pořádně vyšleháme. Hotovou náplní natřeme na piškot a nakonec polijeme čokoládovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Tyto řezy se jmenují MROŽ, protože chutnají stejně jako jahodová zmrzlina mrož. Milovníci této zmrzliny si příjdou na své.

Je to naprostá bomba, vyzkoušejte.