Jahodové řezy

271
- reklama -

Suroviny

4 vejce
hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vody
1,5 polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
500 g jahod
2 vanilkové pudinky
1 zakysaná smetana
1 smetana ke šlehání
smetafix
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve upečeme piškot.

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem. Pak přiléváme olej a poté vodu. Přimícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce sníh z bílků.

  3. Těsto vlijeme na připravený pekáč, vymazaný tukem a vysypaný moukou. Pečeme do zlatavé barvy na 180°C. Necháme vychladnout.

  4. Pak si připravíme jahody, které provaříme s trochou cukru, promačkáme nebo rozmixujeme, jen trošku, aby byly kousky (kdo nechce, samozřejmě může rozmixovat na jemno), necháme vychladit a poté přimícháme 2 vanilkové pudingy. Dáme vařit a za stálého míchání uvaříme puding. Dáme opět vychladit a namažeme na piškot.

  5. Smetanu si vyšleháme s cukrem a ztužovačem a přimícháme k ní zakysanou smetanu. Tu pak vršíme na piškot s jahodovým pudingem.