
- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku vody
- 1,5 polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 500 g jahod
- 2 vanilkové pudinky
- 1 zakysaná smetana
- 1 smetana ke šlehání
- smetafix
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Nejprve upečeme piškot.
-
Žloutky vyšleháme s cukrem. Pak přiléváme olej a poté vodu. Přimícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce sníh z bílků.
-
Těsto vlijeme na připravený pekáč, vymazaný tukem a vysypaný moukou. Pečeme do zlatavé barvy na 180°C. Necháme vychladnout.
-
Pak si připravíme jahody, které provaříme s trochou cukru, promačkáme nebo rozmixujeme, jen trošku, aby byly kousky (kdo nechce, samozřejmě může rozmixovat na jemno), necháme vychladit a poté přimícháme 2 vanilkové pudingy. Dáme vařit a za stálého míchání uvaříme puding. Dáme opět vychladit a namažeme na piškot.
-
Smetanu si vyšleháme s cukrem a ztužovačem a přimícháme k ní zakysanou smetanu. Tu pak vršíme na piškot s jahodovým pudingem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: terezicka1