
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 200 g hladké mouky
- 180 g cukru krupice
- 1 lžička prášku do pečiva
- 5 lžic oleje
- pudink:
- 1 l mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 5 lžic cukru
- želé:
- 2 sáčky dortového želé (červené)
- 5 lžic cukru
- jahody
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, zašleháme olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
-
Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
-
Pečeme dorůžova asi 15 minut. Necháme vychladnout.
-
Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink a ještě horký nalijeme na vychladlý piškot.
-
Na pudink naskládáme oprané jahody.
-
Želé připravíme podle návodu na sáčku, po odstavení z plotny chvíli mícháme a až přestane být vařící, rovnoměrně rozlijeme na jahody.
-
Necháme ztuhnout a dáme vychladit do ledničky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz
Kuchařka: apfele