
- reklama -
Suroviny
1 porce
- Na jednu kulatou formu:
- 250 g Riccoty
- 250 g Mascarpone
- 4 vejce
- 4 PL cukru krupice
- 1 sáček cukrářských piškotů
- 100 ml Vaječného koňaku (nebo mandlového nebo kávového)
- 1 šálek silné černé kávy
- kakao na posypání
- máslo na vymazání formy
- cukr moučka na vysypání formy
- jahody (maliny, borůvky, višně…)
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme mascarpone a riccotu a ještě promícháme. Nakonec po troškách vmícháváme sníh.
-
Krém si připravíme stranou.
-
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem tak, aby bylo vše rovnoměrně rozprostřeno ve formě.
-
Piškoty pokládáme do formy a pokapeme je kávou a zastříkneme je pokaždé vaječným likérem.
-
Potřeme krémem a poklademe kousky pokrájených jahod.
-
Klademe po vrstvách, piškoty, krém, jahody, piškoty. Poslední vrstvu tvoří krém, který hustě posypeme kakaem, přes sítko.
-
Necháme v chladu (nejlépe přes noc). Zdobíme hoblinkami nebo šlehačkou.
Kuchařka: varilamyskakasicku