Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta 2

51
- reklama -

Suroviny

250 g tvarohu
250 g vařených studených brambor
250 g hrubé mouky
2 lžíce krupice
50 g měkkého másla
1 vejce
2 žloutky
4 lžíce cukru krystal
1 prášek do pečiva
špetka soli
mouka na vál
jahody na plnění
namleté sušenky na obalení
trochu másla na promaštění

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme tvaroh, strouhané brambory a mouku s práškem do pečiva. Přidáme měkké máslo, špetku soli, vejce, žloutky a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále vyválíme knedlík, který nakrájíme na kolečka.


    Zobrazit celý recept

  2. Do každého kolečka vložíme jahodu, zabalíme a vyválíme kulatý knedlíček. Knedlíky vložíme do vařící osolené vody, do které jsme přidali 5 lžic cukru, stáhneme plamen a pomalu vaříme, až knedlíky vyplavou na povrch.

  3. Déle než 5 minut to nebude trvat. Vyndáme, lehce propíchneme vidličkou a promastíme máslem. Knedlíky obalíme v namletých sušenkách, např. esíčka. Podáváme s jahodami s medem.

  4. Jahody s medem: 250 g jahod, 1 vanilkový cukr, 100 g medu, 100 ml kysané smetany. Do mixéru vložíme očištěné jahody, vanilkový cukr a med. Mixujeme do husté omáčky, kterou vlijeme do hlubokého talíře, ozdobíme kysanou smetanou.