
- reklama -
Suroviny
asi 20 knedlíků
- Pro 4 osoby:
- 350g brambor vařených ve šlupce
- 350g hrubé mouky
- 200g čerstvého tvarohu (dala jsem celou kostku)
- 1 vejce
- máslo na polití
- jahody
- švestky (atd., podle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme tvaroh, sůl, vejce a vypracujeme hladké těsto.
-
Z těsta vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na kousky podle velikosti ovoce.
-
Jednotlivé kousky zploštíme a do každého zabalíme ovoce.
-
Vaříme v osolené vodě asi 6 minut.
-
Hotové knedlíky můžeme obalit ve strouhance s cukrem a skořicí.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Blesk pro ženy
Kuchařka: JanaDorazinova









