Jahodové knedlíky z bramborovo-tvarohového těsta

77
- reklama -

Suroviny
asi 20 knedlíků

Pro 4 osoby:
350g brambor vařených ve šlupce
350g hrubé mouky
200g čerstvého tvarohu (dala jsem celou kostku)
1 vejce
máslo na polití
jahody
švestky (atd., podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme tvaroh, sůl, vejce a vypracujeme hladké těsto.

  2. Z těsta vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na kousky podle velikosti ovoce.

  3. Jednotlivé kousky zploštíme a do každého zabalíme ovoce.

  4. Vaříme v osolené vodě asi 6 minut.

  5. Hotové knedlíky můžeme obalit ve strouhance s cukrem a skořicí.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Blesk pro ženy