Jahodové knedlíky – jednoduše a rychle

91
- reklama -

Suroviny
2 porce

500 g měkkého tvarohu
200 g polohrubé mouky
6-12 ks jahod, dle velikosti, můžou být i mražené
1 vejce (nemusí být)
nastrouhaný tvrdý tvaroh
rozpuštěné máslo
cukr – může být i skořicový, nebo Xylitol, apod.
sůl
mouka na podsypání

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme těsto: měkký tvaroh, polohrubá mouka, případně vejce.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto dáme na pomoučněnou plochu a vyválíme delší šišku, kterou následně nožem rozkrájíme na potřebný počet dílků.

  3. Dáme vařit mírně osolenou vodu. Dílky těsta rozválíme a doprostřed dáme jednu jahodu, (pokud jsou moc velké, stačí půlka), dílek uzavřeme a zakulatíme do knedlíku.
    Pozn. mražené jahody předem nerozmrazujeme, zmrazené je zabalíme do těsta.

  4. Knedlíky vaříme na mírném ohni 8 minut. Mezitím nastrouháme tvrdý tvaroh (pokud nemáme koupený již nastrouhaný), rozehřejeme máslo a připravíme cukr.

  5. Když jsou knedlíky hotové, opatrně je vyndáme na talíř, posypeme strouhaným tvarohem a cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.