- reklama -
Suroviny
2 porce
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g polohrubé mouky
- 6-12 ks jahod, dle velikosti, můžou být i mražené
- 1 vejce (nemusí být)
- nastrouhaný tvrdý tvaroh
- rozpuštěné máslo
- cukr – může být i skořicový, nebo Xylitol, apod.
- sůl
- mouka na podsypání
Postup přípravy receptu
-
Uděláme těsto: měkký tvaroh, polohrubá mouka, případně vejce.
-
Těsto dáme na pomoučněnou plochu a vyválíme delší šišku, kterou následně nožem rozkrájíme na potřebný počet dílků.
-
Dáme vařit mírně osolenou vodu. Dílky těsta rozválíme a doprostřed dáme jednu jahodu, (pokud jsou moc velké, stačí půlka), dílek uzavřeme a zakulatíme do knedlíku.
Pozn. mražené jahody předem nerozmrazujeme, zmrazené je zabalíme do těsta. -
Knedlíky vaříme na mírném ohni 8 minut. Mezitím nastrouháme tvrdý tvaroh (pokud nemáme koupený již nastrouhaný), rozehřejeme máslo a připravíme cukr.
-
Když jsou knedlíky hotové, opatrně je vyndáme na talíř, posypeme strouhaným tvarohem a cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Kuchař: StandaCB