Jahodové gazpacho

58
- reklama -

Suroviny

750 g jahod
200 g borůvek (ostužiny, maliny…)
vanilkový lusk
150 ml pomerančové štávy
šťáva z 1/2 citronu
šťáva z 1/2 limetky
med dle chuti
devonshirský krém (viz poznámka)

Postup přípravy receptu

  1. 600g jahod zbavíme stopek a nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme trochu vody (cca 1dcl), vhodíme jahody, dřeň z lusku, 100 g lesních plodů a přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a necháme vychladit.

  2. Přidáme citrusové šťávy a tyčovým mixérem rozmixujeme. Podle chuti dosladíme medem a případně doředíme pomerančovou šťávou. Zdobíme devonshirským krémem a zbylými plody. Podáváme řádně vychlazené.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Apetit, mírně upraveno.

Kdo chce, může při vaření jahod přidat pár lístků máty.

Krém: http://www.toprecepty.cz/recept/34430-mango-s-devo…