Jahodové carpaccio

44
- reklama -

Suroviny

jahody
balzamikový krém nebo balzamiková redukce
podle chuti tmavá čokoláda
zmrzlina
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Omyté jahody nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talířek.


    Zobrazit celý recept

  2. Zakápneme balzamikovým krémem. Já jsem ho nesehnala, takže jsem na mírném plameni povařila trochu balzamikového octa do zhoustnutí (hustota řidšího medu) a nechala trochu vychladnout.

  3. Doplníme podle chuti ušlehanou šlehačkou (my ji rádi nemáme, tak jsem nedávala), zmrzlinou a hoblinkami tmavé čokolády.

Poznámka od kuchařky

Balzamikovou redukci jsem dělala poprvé a jsem nadšená. Konzistence medu a sladkokyselá chuť. S jahodama úžasný kontrast :-p Vyzkoušejte 🙂