
- reklama -
Suroviny
- jahody
- balzamikový krém nebo balzamiková redukce
- podle chuti tmavá čokoláda
- zmrzlina
- šlehačka
Postup přípravy receptu
-
Omyté jahody nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talířek.
-
Zakápneme balzamikovým krémem. Já jsem ho nesehnala, takže jsem na mírném plameni povařila trochu balzamikového octa do zhoustnutí (hustota řidšího medu) a nechala trochu vychladnout.
-
Doplníme podle chuti ušlehanou šlehačkou (my ji rádi nemáme, tak jsem nedávala), zmrzlinou a hoblinkami tmavé čokolády.
Poznámka od kuchařky
Balzamikovou redukci jsem dělala poprvé a jsem nadšená. Konzistence medu a sladkokyselá chuť. S jahodama úžasný kontrast :-p Vyzkoušejte 🙂
Kuchařka: zizala