Jahodová zmrzlina (DlabemeZdrave.cz)

43
- reklama -

Suroviny
1litr

350 g jahod
250 ml obilné smetany ke šlehání
100 g třtinového cukru
2 bílky

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu cukru vyšleháme se smetanou dotuha.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hotové smetany přidáme rozmixované jahody, dobře promícháme a dáme na 1 hod od mrazáku.

  3. Z bílků a zbytku cukru ušleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do předmražené směsi. Zmrzlinu mrazíme v kovové misce.

  4. Před servírováním necháme 5 min v pokojové teplotě, aby šla dobře porcovat.

  5. Pokud chcete zmrzlinu s kousky jahod, není nic jednoduššího než přidat pokrájené jahody do předmražené směsi před přidáním bílků.