- reklama -
Suroviny
1litr
- 350 g jahod
- 250 ml obilné smetany ke šlehání
- 100 g třtinového cukru
- 2 bílky
Postup přípravy receptu
-
Polovinu cukru vyšleháme se smetanou dotuha.
-
Do hotové smetany přidáme rozmixované jahody, dobře promícháme a dáme na 1 hod od mrazáku.
-
Z bílků a zbytku cukru ušleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do předmražené směsi. Zmrzlinu mrazíme v kovové misce.
-
Před servírováním necháme 5 min v pokojové teplotě, aby šla dobře porcovat.
-
Pokud chcete zmrzlinu s kousky jahod, není nic jednoduššího než přidat pokrájené jahody do předmražené směsi před přidáním bílků.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave