Jahodová roláda

52
- reklama -

Suroviny
Pro 8 osob

3 vejce
125 g moučkového cukru
125 g hladké mouky
1 lžíce horké vody
Náplň:
2 dl nízkotučného neslazeného bílého jogurtu
1 lžička mandlové esence (extraktu)
225 g malých jahod (můžou být i kompotované)
15 g opražených mandlových lupínků
1 lžička moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 220 stupňů celsia. Vyložte pečící plech o rozměrech 35×25 cm pergamenovým papírem.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mísy dejte rozšlehaná vejce a moučkový cukr. Mísu dejte nad hrnec s horkou vodou a šlehejte, dokud směs nezhoustne a nezbělá.

  3. Odstavte mísu z hrnce. Přisypte mouku do vaječné směsi a přilijte horkou vodu. Promíchejte, nalijte na plech a pečte 8-10 minut, dokud neztuhne a nezezlátne.

  4. Přendejte upečené těsto na nový list pergamenového papíru. Původní papír z těsta sloupněte a těsto spolu s novým pergamenovým papírem pevně zarolujte. Zabalte do utěrky a nechte chladnout.

  5. Smíchejte jogurt s mandlovým extraktem.

  6. Ponechte stranou několik jahod na ozdobu, zbytek omyjte, zbavte stopek a nakrájejte. Do dalšího použití nechte směs vychladit v lednici.

  7. Rozbalte těsto, pomažte jogurtovou směsí a posypte jahodami.

  8. Těsto opět zarolujte a dejte na talíř.

  9. Posypte mandlemi a poprašte moučkovým cukrem.

  10. Ozdobte odloženými jahodami.

Poznámka od kuchařky

Je to vynikajíci ke kávě nebo k čaji. Vhodne pro návštěvy.

hannah


hannah