
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g jahod
- 500 ml kefíru
- 1 vanilkový pudink bez vaření (Créme Olé, Dr. Oetker)
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- moučkový cukr
- 100-150ml zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Jahody očistíme a omyjeme, 100g si dáme stranou na ozdobení.
-
Zbytek nakrájíme, dáme do mixéru společně s kefírem, citronovou šťávou a pudinkem. Rozmixujeme a dosladíme podle chuti.
-
Dáme do misek, dozdobíme jahodami a kysanou smetanou.
Podáváme s cukrářskými piškoty jako svačinu, nebo lehkou letní večeři.Polévka je poměrně hustá, ale lahodně osvěžující.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – časopis Svět ženy.
Kuchařka: mysulka









