Jahodová polévka s kefírem

58
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g jahod
500 ml kefíru
1 vanilkový pudink bez vaření (Créme Olé, Dr. Oetker)
citronová šťáva z 1/2 citronu
moučkový cukr
100-150ml zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme a omyjeme, 100g si dáme stranou na ozdobení.

  2. Zbytek nakrájíme, dáme do mixéru společně s kefírem, citronovou šťávou a pudinkem. Rozmixujeme a dosladíme podle chuti.

  3. Dáme do misek, dozdobíme jahodami a kysanou smetanou.
    Podáváme s cukrářskými piškoty jako svačinu, nebo lehkou letní večeři.

    Polévka je poměrně hustá, ale lahodně osvěžující.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – časopis Svět ženy.