Jahodová pikantní a rychlá mlska

48
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g čerstvých jahod
4 pl moučkového cukru
4 pl jahodového sirupu
100 ml 30% sladké smetany
100 ml kefíru
10 g sypké želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky. Zasypeme cukrem a šťouchadlem na přípravu bramborové kaše lehce rozmačkáme.

  3. Do nabobtnalé želatiny vlijeme kefír, nejlépe ručním elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme do rozmačkaných jahod.

  4. Připravíme si 4 vhodné misky, které vypláchneme studenou vodou, do každé dáme polévkovou lžíci jahodového sirupu a naplníme jahodovou směsí.

  5. Dáme nejlépe přes noc zatuhnout do ledničky.

  6. Poté vyklopíme na talířek, ozdobíme šlehačkou a čerstvou jahodou a pochutnáváme si.

Poznámka od kuchařky

S pečením sladkých mlsek jsem na štíru,ale večer jsem zkusila tuhle nenáročnou dobrůtku a dnes všem přišla vhod.Bylo to dobré a pikantní. Plnila jsem do misek od Pierota a protože jsem použila jen jedno balení želatiny, nechala jsem raději zatuhnout do druhého dne.Bylo rychle hotovo a ještě rychleji snědeno:-)