Suroviny
4 porce
- 500 g čerstvých jahod
- 4 pl moučkového cukru
- 4 pl jahodového sirupu
- 100 ml 30% sladké smetany
- 100 ml kefíru
- 10 g sypké želatiny
Postup přípravy receptu
-
Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat.
-
Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky. Zasypeme cukrem a šťouchadlem na přípravu bramborové kaše lehce rozmačkáme.
-
Do nabobtnalé želatiny vlijeme kefír, nejlépe ručním elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme do rozmačkaných jahod.
-
Připravíme si 4 vhodné misky, které vypláchneme studenou vodou, do každé dáme polévkovou lžíci jahodového sirupu a naplníme jahodovou směsí.
-
Dáme nejlépe přes noc zatuhnout do ledničky.
-
Poté vyklopíme na talířek, ozdobíme šlehačkou a čerstvou jahodou a pochutnáváme si.
Poznámka od kuchařky
S pečením sladkých mlsek jsem na štíru,ale večer jsem zkusila tuhle nenáročnou dobrůtku a dnes všem přišla vhod.Bylo to dobré a pikantní. Plnila jsem do misek od Pierota a protože jsem použila jen jedno balení želatiny, nechala jsem raději zatuhnout do druhého dne.Bylo rychle hotovo a ještě rychleji snědeno:-)