Jahodová mlska s mátovou smetanou

46
- reklama -

Suroviny
4 poháry

cca 250 g jahod
8 – 10 sněhových pusinek
kelímek kysané smetany
kelímek smetany ke šlehání
cca 20 lístků máty
2 lžičky moučkového cukru ( nebo víc.. podle chuti )

Postup přípravy receptu

  1. Oprané a osušené mátové lístky překrájíme nadrobno a v hmoždíři spolu s cukrem utlučeme na kaši. Tu následně vmícháme do kysané smetany.


    Zobrazit celý recept

  2. Šlehačku vyšleháme dotuha. Kdo chce, přisladí. Já jsem nesladila.

  3. Do každého poháru nadrobíme na dno jednu pusinku, dáme dvě lžíce mátové smetany, pokrájené jahody, šlehačku, pusinky… až do spotřebování surovin.

  4. Dozdobíme zbylými jahodami a pusinkami.

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se za fotky.. jednak je zamračeno, tudíž tma, taky barevně to není nic moc fotogenické a sklo já prostě fotit neumím.. líp to nešlo 🙁