- reklama -
Suroviny
4 poháry
- cca 250 g jahod
- 8 – 10 sněhových pusinek
- kelímek kysané smetany
- kelímek smetany ke šlehání
- cca 20 lístků máty
- 2 lžičky moučkového cukru ( nebo víc.. podle chuti )
Postup přípravy receptu
-
Oprané a osušené mátové lístky překrájíme nadrobno a v hmoždíři spolu s cukrem utlučeme na kaši. Tu následně vmícháme do kysané smetany.
-
Šlehačku vyšleháme dotuha. Kdo chce, přisladí. Já jsem nesladila.
-
Do každého poháru nadrobíme na dno jednu pusinku, dáme dvě lžíce mátové smetany, pokrájené jahody, šlehačku, pusinky… až do spotřebování surovin.
-
Dozdobíme zbylými jahodami a pusinkami.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se za fotky.. jednak je zamračeno, tudíž tma, taky barevně to není nic moc fotogenické a sklo já prostě fotit neumím.. líp to nešlo 🙁
Kuchařka: rebeka