Jahodová marmeláda s galaretkou

66
- reklama -

Suroviny

1 kg jahod
500 g cukr krystal
špetka kyseliny citrónové
1 jahodová galaretka

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme a dáme je do většího hrnce. Můžeme přilít trochu vody, aby se nám jahody nepřipalovaly než pustí svou šťávu. Ale opravdu trošičku.

  2. Na mírném ohni za občasného míchání jahody rozvaříme. Potom přidáme kyselinu citrónovou, cukr a promícháme, až se nám cukr krásně rozpustí. Nakonec přisypeme celou galaretku a promícháváme asi 5 minut.

  3. Vlijeme do skleniček a zavaříme podle svých zvyklostí. Zavařovala jsem v troubě na plechu s vodou při 250 stupních. Jakmile začala voda v plechu vařit, tak jsem troubu vypnula, pootevřela dvířka a nechala sklenice vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Byla to má první zkušenost se zavařováním. Malinko jsem se s tím potrápila. Vlila jsem do jahod více vody, takže mi to nechtělo ztuhnout. Musela jsem přisypat více cukru a přidat o 1 galaretku více. Na chuti to vůbec neubralo. Marmeláda je výborná na namazání na pečivo, ale také je z ní výborný koktejl.