
Suroviny
- 1 kg jahod
- 500 g cukr krystal
- špetka kyseliny citrónové
- 1 jahodová galaretka
Postup přípravy receptu
-
Jahody očistíme a dáme je do většího hrnce. Můžeme přilít trochu vody, aby se nám jahody nepřipalovaly než pustí svou šťávu. Ale opravdu trošičku.
-
Na mírném ohni za občasného míchání jahody rozvaříme. Potom přidáme kyselinu citrónovou, cukr a promícháme, až se nám cukr krásně rozpustí. Nakonec přisypeme celou galaretku a promícháváme asi 5 minut.
-
Vlijeme do skleniček a zavaříme podle svých zvyklostí. Zavařovala jsem v troubě na plechu s vodou při 250 stupních. Jakmile začala voda v plechu vařit, tak jsem troubu vypnula, pootevřela dvířka a nechala sklenice vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Byla to má první zkušenost se zavařováním. Malinko jsem se s tím potrápila. Vlila jsem do jahod více vody, takže mi to nechtělo ztuhnout. Musela jsem přisypat více cukru a přidat o 1 galaretku více. Na chuti to vůbec neubralo. Marmeláda je výborná na namazání na pečivo, ale také je z ní výborný koktejl.









