Jahodová bublanina bez lepku a mléka

78
- reklama -

Suroviny

300 g bezlepkové mouky
špetka soli
200 g moučkového cukru
5 vajec
500 g jahod
guarová guma

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky rozšleháme s moučkovým cukrem a hmotu zředíme trochou vody. Potom přidáme postupně bezlepkovou mouku, špetku soli, guarovou gumu a nakonec vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků.


    Zobrazit celý recept

  2. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte opět vodu. Konzistence těsta je opravdu hustá, ale nelekejte se. Já jsem byla napoprvé taky vylekaná, ale výsledek je super.

  3. Těsto dáme do vymaštěné a moukou vysypané zapékací mísy (nebo na plech) a poklademe jahodami. Ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Kdo má alergii i na laktózu, tak samozřejmě vynechá šlehačku, která je jen na ozdobu a nemusí tam být.