- reklama -
Suroviny
- 300 g bezlepkové mouky
- špetka soli
- 200 g moučkového cukru
- 5 vajec
- 500 g jahod
- guarová guma
Postup přípravy receptu
-
Žloutky rozšleháme s moučkovým cukrem a hmotu zředíme trochou vody. Potom přidáme postupně bezlepkovou mouku, špetku soli, guarovou gumu a nakonec vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků.
-
Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte opět vodu. Konzistence těsta je opravdu hustá, ale nelekejte se. Já jsem byla napoprvé taky vylekaná, ale výsledek je super.
-
Těsto dáme do vymaštěné a moukou vysypané zapékací mísy (nebo na plech) a poklademe jahodami. Ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Kdo má alergii i na laktózu, tak samozřejmě vynechá šlehačku, která je jen na ozdobu a nemusí tam být.
Kuchařka: Papunka