
- reklama -
Suroviny
menší kulatá forma
- Nálev ze sterilizované cizrny – (je ho jen trochu)
- 3 žloutky
- 1/2 hrnku fruktozy
- 1 dcl uparveného sojového mléka- (sušené mléko rozšlehané ve vodě)
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1/4 hrnku špaldové mouky
- 1/4 hrnku řepkového oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1-2 lžíce plátků mandlí
- jahody podle potřeby
- Drobenka:
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce fruktozy
- podle potřeby hrubá mouka
Postup přípravy receptu
-
Nálev z plechovky cizrny nalijeme do misky a vyšleháme z ní sníh. (jde to úplně skvěle)
Přidáme žloutky a zase vyšleháme. -
Zvlášť do misky dáme obě mouky, prášek do pečiva, fruktozu olej, žloutky a sojové mléko. Přidáme vyšlehané žloutky se sněhem. Vše prošleháme metlou na hladké těsto. Vylijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe jahodami.
-
Z oleje, fruktozy a hrubé mouky vytvoříme drobenku, kterou posypeme koláč. Můžeme ještě posypat i plátky mandlí.
-
Pečeme na 170°C asi 30 minut (vyhřátá trouba).
Poznámka od kuchařky
Mám alergii na bílky. Určitě se někdy nevyhnu jejich spotřebě, ale možnost využít lák z cizrny se mi docela hodil. Sníh by mi v bublanině chyběl.
Kuchařka: JanaDorazinova









