
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- Na roládu:
- 5 vajec
- 150 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Krém:
- 1/3 másla
- 750 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 1 vanilkový cukr
- jahody čerstvé – jde použít i mražené nebo kompotované
Postup přípravy receptu
-
Šleháme vejce s cukrem 20 minut potom přidáme mouky a prášek do pečiva. Pečeme asi 15 minut na 180°C. Ještě za horka smotáme a piškot necháme vychladnout. Poté opatrně rozmotáme a odstraníme pečící papír.
-
Když papír nejde odmotat, stačí přiložit vlhou utěrku. Natřeme jahodou marmeládou. Nakrájíme na tenké plátky a klademe do mísy, tak aby byl celý prostor zaplněn.
-
Krém: Uvaříme pudinky ochucené vanilkovým cukrem, necháme vychladnout a vyšleháme s máslem.
-
Poté nalijeme část pudinkového krému do mísy s roládou, proložíme ovocem, opět vrstva krému. Já tam dala tři vrstvy krému a dvě jahod.
-
Nakonec přikryjeme plátky rolády a necháme přes noc v lednici. Druhý den bez problému vyklopíme.
Kuchař: Marketa82