
- reklama -
Suroviny
- velké balení piškotů
- 3 – 4 měkké tvarohy (záleží na velikosti dortové formy)
- cukr krystal
- jahody (může být i jiné ovoce např. borůvky, mandarinky, kiwi)
- máslo k vymazání formy
Postup přípravy receptu
-
Formu vymažeme máslem, na dno položíme piškoty rovnou stranou dolů, dále vyložíme strany formy rovnou stranou ven, piškoty dáváme do mezer, které nám vznikly při položení piškotů na dno formy.
-
Připravíme tvaroh, který utřeme s cukrem podle chuti. Vrstvou tvarohu pomažeme piškoty tak, aby se spojily a poklademe ovoce, můžeme jej případně trochu ocukrovat.
-
Na ovoce znovu položíme piškoty, tentokrát plochou stranou nahoru a lehce přimáčkneme. Piškoty dáme znovu i na bok formy opět plochou stranou ven. Znovu pomažeme tvarohem a naklademe ovoce.
-
Polijeme želatinou nebo 1/4 l sirupu s vodou a 1 pudink.
Hotový dort dáme na noc vychladit do lednice. Můžeme podávat samotný nebo ozdobit šlehačkou.
Kuchařka: Kristyn98