
- reklama -
Suroviny
- jahly
- voda
- kostka zeleninového vývaru
- mrkev
- hrasek
- fazolove lusky
- cibule
- kukurice (možno přidat i další zeleninu dle vlastní fantazie)
- maslo
- chilli
- cesnek
- sojova omacka
Postup přípravy receptu
-
Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody.
-
Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca 15-20 minut (nebo dokud nejsou jahly mekke a vsechna tekutina se nevsakne).
-
Mezitim si na masle zprudka osmahneme cibuli s cesnekem a chilli, pridame zeleninu, zastrikneme sojovou omackou a pripadne dochutime soli.
-
Kdyz jsou jahly uvarene, smichame je s orestovanou zeleninou a podavame.
Poznámka od kuchařky
Jahly by se mely pred varenim sparit nejmene 2x vrouci vodou aby nemely horkou chut.
Zeleninu je mozne obmenovat.
Kuchařka: Lucasinka