Jáhly s květákem – pro nejmenší

53
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

1 malá šalotka
2 PL jahel (v suchém stavu)
2 růžičky květáku
1 KL ghí
sůl
solčanka
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly 3x spaříme horkou vodou – vždy je zalijeme a necháme chvilku ve vodě. Následně je ještě propláchneme pod tekoucí studenou vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Šalotku nakrájíme nadrobno, květák na malé kousky,

  3. V kastrůlku rozehřejem ghí a na mírném plameni orestujeme šalotku. Přidáme jáhly, podlijeme vodou a dusíme cca 5 minut.

  4. Přidáme květák a sůl nebo solčanku, opět podlijeme vodou a dusíme, než je květák hotový, asi 10-15 minut.

  5. Na závěr přidáme špetku naťové petrželky a necháme ještě projít varem.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Chutné i pro dospělého.

Inspirovala jsem se v bezlepkové kuchařce „Vařím s láskou“ a recept jsem upravila pro 16ti měsíční dceru.