- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- 1 malá šalotka
- 2 PL jahel (v suchém stavu)
- 2 růžičky květáku
- 1 KL ghí
- sůl
- solčanka
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Jáhly 3x spaříme horkou vodou – vždy je zalijeme a necháme chvilku ve vodě. Následně je ještě propláchneme pod tekoucí studenou vodou.
-
Šalotku nakrájíme nadrobno, květák na malé kousky,
-
V kastrůlku rozehřejem ghí a na mírném plameni orestujeme šalotku. Přidáme jáhly, podlijeme vodou a dusíme cca 5 minut.
-
Přidáme květák a sůl nebo solčanku, opět podlijeme vodou a dusíme, než je květák hotový, asi 10-15 minut.
-
Na závěr přidáme špetku naťové petrželky a necháme ještě projít varem.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Chutné i pro dospělého.
Inspirovala jsem se v bezlepkové kuchařce „Vařím s láskou“ a recept jsem upravila pro 16ti měsíční dceru.
Kuchařka: Johanka128