
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 5 jarních cibulek
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 hrnky na kostky nakrájené dýně hokkaidó
- 1 hrnek jáhel
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 1/3 hrnku vlašských ořechů
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájené bílé části jarní cibulky a prolisovaný česnek. Přidáme propláchnuté jáhly a nakrájenou dýni a zalijeme vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
Přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme pod pokličkou 10 minut.
-
Poté vmícháme zelené části jarních cibulek a nahrubo nasekané ořechy a vaříme dalších 5 minut.
-
Nakonec stáhneme ze sporáku, necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Vlašské ořechy je dobré přes noc namočit, vodu z nich slít a poté je teprve nasekat. Díky namáčení jsou snáze stravitelné.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram