Jáhly s dýní a vlašskými ořechy

48
- reklama -

Suroviny
2 porce

5 jarních cibulek
1 stroužek česneku
2 lžíce oleje
2 hrnky na kostky nakrájené dýně hokkaidó
1 hrnek jáhel
2 hrnky zeleninového vývaru
1/3 hrnku vlašských ořechů
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájené bílé části jarní cibulky a prolisovaný česnek. Přidáme propláchnuté jáhly a nakrájenou dýni a zalijeme vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme.

  2. Přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme pod pokličkou 10 minut.

  3. Poté vmícháme zelené části jarních cibulek a nahrubo nasekané ořechy a vaříme dalších 5 minut.

  4. Nakonec stáhneme ze sporáku, necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Vlašské ořechy je dobré přes noc namočit, vodu z nich slít a poté je teprve nasekat. Díky namáčení jsou snáze stravitelné.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.