
- reklama -
Suroviny
6 -8 porcí
- 250 g jáhel
- 12 ks sušených rajčat naložených v oleji
- 250 g sýru feta (lze nahradit i tvrdším balkánem)
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 5 lžic olivového oleje
- 1 lžička provensálského koření (rozdrtit v hmoždíři)
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
-
Jáhly uvaříme dle návodu doměkka. Sušená rajčata pokrájíme na kousky, feta sýr a papriky na kostičky. Vše přendáme do mísy a zamícháme.
-
Rozdrcené koření smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem a přelijeme do salátu. Důkladně společně promícháme.
-
Necháme ideálně hodinku až dvě odležet, aby se chutě hezky spojily. Servírujeme s lístky čerstvé bazalky.
Poznámka od kuchařky
Jáhly jdou v tomto receptu dobře nahradit i kuskusem.
Kuchařka: Ivana K.