
Suroviny
- 250 g jáhel
- 1 l mléka
- 1 PL rýžového sirupu
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 1 KL ghee
- 2 PL rýžového sirupu
- 6 jablek
- hrst rozinek
- citronová kůra
Postup přípravy receptu
-
Jáhly dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme několik minut a scedíme. Následně na sítku propereme studenou vodou.
-
Do hrnce dáme mléko, rýžový sirup, vsypeme jáhly a přivedeme k varu. Za stálého míchání uvaříme kaši (cca 15 minut).
-
Kaši necháme zcela vychladnout.
-
Rozinky propereme a na pár minut namočíme do teplé vody. Jablka okrájíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kousky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
-
Do mísy dáme žloutky a vymícháme s rýžovým sirupem a ghee. Přidáme vychladlou jáhlovou kaši a promícháme. Přisypeme scezené rozinky, jablka a citronovou kůru.
-
Všechno pořádně promícháme a nakonec vmícháme sníh.
-
Dáme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40-50 minut.
Poznámka od kuchařky
Pekáč používám keramický a není třeba ho vymazat ani vysypat.
Délka pečení závisí na troubě.
Rozinky vždy namáčím do teplé vody, potom krásně změknou.