- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g jáhel
- 250 g sušených fíků
- vanilkový cukr
- 1 lžička škrobu
- lžička tuku (já používám kokosový)
- plátky mandlí
- mletá skořice na posypání
- voda
- rýžové mléko (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Jáhly spaříme vroucí vodou (spařuju je na sítě vodou z konvice), promyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme do měkka a zároveň aby byla všechna tekutina vsáknutá do jáhel (podle potřeby přidáváme v průběhu vaření vodu nebo rýžové mléko, jáhly absorbují hodně tekutiny).
-
Odstavíme z plotny, vmícháme tuk a vanilkový cukr.
-
Vedle v kastrolu povaříme cca 15 minut sušené fíky nakrájené na menší kousky s trochou vody.
-
Povařené fíky také zamícháme do jáhel, přendáme na vymazaný pekáček posypeme plátky mandlí a skořicí a zapečeme v troubě při cca 180°C 15-20 minut.
Poznámka od kuchařky
zrníčka z fíků trošku křupou 🙂 ale jako sladká snídaně je to super..
Kuchař: kaja.f