Jáhlový nákyp s fíky-bez lepku, mléka a vajec

94
- reklama -

Suroviny
4 porce

250 g jáhel
250 g sušených fíků
vanilkový cukr
1 lžička škrobu
lžička tuku (já používám kokosový)
plátky mandlí
mletá skořice na posypání
voda
rýžové mléko (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme vroucí vodou (spařuju je na sítě vodou z konvice), promyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme do měkka a zároveň aby byla všechna tekutina vsáknutá do jáhel (podle potřeby přidáváme v průběhu vaření vodu nebo rýžové mléko, jáhly absorbují hodně tekutiny).


    Zobrazit celý recept

  2. Odstavíme z plotny, vmícháme tuk a vanilkový cukr.

  3. Vedle v kastrolu povaříme cca 15 minut sušené fíky nakrájené na menší kousky s trochou vody.

  4. Povařené fíky také zamícháme do jáhel, přendáme na vymazaný pekáček posypeme plátky mandlí a skořicí a zapečeme v troubě při cca 180°C 15-20 minut.

Poznámka od kuchařky

zrníčka z fíků trošku křupou 🙂 ale jako sladká snídaně je to super..