
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 50 g jáhel
- cca 10 datlí
- 100 g mascarpone
- goji na ozdobu (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Jáhly alespoň 2x spaříme vroucí vodou, aby se zbavily případné hořkosti. Přemístíme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a uvaříme společně s datlemi do měkka. Poté přidáme mascarpone a rozmixujeme na hladký krém.
-
Datle jsou sladké, proto další doslazování není potřeba, nicméně pokud to považujete i přesto za nutné, můžete použít cukr nebo libovolný sirup.
-
V poháru dozdobte dle vlastní fantazie, já jsem použila goji, které k dezertu krásně ladí.
Poznámka od kuchařky
Že něco, co se skládá ze tří ingrediencí, nemůže být dobré? Ha! Tento dezert je i přes svou jednoduchost naprosto famózní!
Tento a mnohé další recepty (nejen) pro děti najdete na http://www.mamavkuchyni.cz.
Kuchařka: Mama v kuchyni