- reklama -
Suroviny
- 200 g horkých dobře uvařených jáhel
- 200 g měkkého tvarohu
- 80 g přírodního cukru nebo medu
- 1 sáček vanilkového cukru
- 120 ml horkého mléka
- 2 lžíce domácího džemu z červeného ovoce
- červené ovoce
- snítka meduňky na zdobení
Postup přípravy receptu
-
Jáhly propláchneme horkou vodou (aby nebyly hořké), přidáme dvojnásobný objem čerstvé vody a špetku soli a vaříme 8 minut. Pak dáme „do peřin“ dojít.
-
K horkým jáhlům přidáme tvaroh, cukr, vanilkový cukr a vše rozmixujeme s vroucím mlékem dohladka.
-
Polovinu směsi ochutíme džemem. Naplníme ve dvou barevných vrstvách do pohárů, necháme vychladit a pak ozdobíme ovocem a meduňkou.
Kuchařka: pejsek