Jáhlovo-tvarohový pohár

37
- reklama -

Suroviny

200 g horkých dobře uvařených jáhel
200 g měkkého tvarohu
80 g přírodního cukru nebo medu
1 sáček vanilkového cukru
120 ml horkého mléka
2 lžíce domácího džemu z červeného ovoce
červené ovoce
snítka meduňky na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly propláchneme horkou vodou (aby nebyly hořké), přidáme dvojnásobný objem čerstvé vody a špetku soli a vaříme 8 minut. Pak dáme „do peřin“ dojít.


    Zobrazit celý recept

  2. K horkým jáhlům přidáme tvaroh, cukr, vanilkový cukr a vše rozmixujeme s vroucím mlékem dohladka.

  3. Polovinu směsi ochutíme džemem. Naplníme ve dvou barevných vrstvách do pohárů, necháme vychladit a pak ozdobíme ovocem a meduňkou.