
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 100 g (1/2 balíčku) šmakouna (použila jsem švestkový se skořicí, ale příchuť je na vás, klidně i natural)
- 100 g jahel
- cca 100 g mouky (použila jsem celozrnnou špaldovou, hodí se ale i jiná alternativa, například rýžová)
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Jáhly dvakrát spařte horkou vodou a propláchněte, aby se zbavily případné hořkosti. Poté uvařte do měkka podle návodu na obalu. Okapejte, nechte vychladnout, vmíchejte vejce, nastrouhejte šmakouna a zahustěte moukou.
-
Z těsta tvořte válečky nebo kuličky, které ve vroucí vodě vařte dokud nevyplavou na povrch.
-
Servírovat můžete na sladko (třeba jako já s mákem a švestkami), ale i na slano, třeba jako přílohu k nějaké omáčce.
Poznámka od kuchařky
Tento a veškeré další mé recepty najdete na http://www.facebook.com/mamavkuchyni
Kuchařka: Mama v kuchyni