
- reklama -
Suroviny
- 200 g jáhel
- 3-4 papriky různých barev
- 1 cibule (nejlépe červená)
- olej
- 500 ml vývaru z kostky
- 300 g strouhaného eidamu (dala jsem méně)
- hrst sekaných bylinek pažitka petrželka
- vyškvařená anglická slanina nebo šunka (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Jáhly spaříme a necháme okapat.
-
Na oleji orestujeme cibuli, přisypeme jáhly, asi minutu opékáme a pak zalijeme vývarem.
-
Na mírném plameni dusíme doměkka (asi 15-20 minut).
-
Do scezených jáhel přidáme sýr a bylinky.
-
Rozpulené papriky naplníme směsí a zapékáme dozlatova asi 20-30 minut. Můžeme podávat s tmavým pečivem nebo jako přílohu k minutkovým masům.
-
Do směsi můžeme přidat vyškvařenou anglickou slaninu nebo šunku.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Snadné vaření
Kuchařka: Marta