Jáhlové halušky s rajčatovou omáčkou

62
- reklama -

Suroviny
3 porce

½ hrnku jáhel
1 cibule
1 lžička kurkumy
2 hrnky zeleninového vývaru
100 g uzeného tofu
3 stroužky česneku
1 lžíce sojové omáčky
olej
Omáčka:
asi 10 cm kousek pórku
400 g drcených rajčat (v konzervě)
olej
čerstvé oregano
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nakájanú cibuľu. Pridáme kurkumu, horúcou vodou prepláchnuté pšeno (jáhly), zalejeme vývarom a dusíme zakryté asi 25 minút.
    Potom do pšena vmiešame najemno nastúhané tofu, prelisovaný cesnak a sójovú omáčku.

  2. Na omáčku orestujeme na oleji na kolieska nakrájaný pór. Pridáme drvené paradajky, osolíme a omáčku 10 minút pomaly varíme. Odstavíme a vmiešame čerstvé lístky oregana.

  3. Na taniere dáme horúcu omáčku a na ňu robíme z horúceho pšena 2 lyžicami veľké halušky. Je dobré lyžice namáčať do studenej vody, aby sa pšeno nelepilo na lyžice. Ihneď podávame.

Poznámka od kuchařky

Inšpirovala som sa na: http://www.dobre-recepty.sk/detail/2365-psenove-ha…