
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek jáhel
- 2 hrsti sušených hub
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 2 lžičky majoránky
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme i nasekaný česnek a sušené – nenamočené – houby. Pomalu restujeme, houby změknou a voní daleko víc, než když je přidáme namočené. Jáhly na hustém sítě propláchneme důkladně vařící vodou a přidáme do hrnce. Společně chvíli opékáme.
-
Pak zalijeme přiměřeně vodou a povaříme, dokud jáhly a houby nezměknou. Okořeníme majoránkou, osolíme a opepříme, podle chuti můžeme ještě přidat rozetřený či sušený česnek.
Poznámka od kuchařky
Postup je popsán tak, jako když se dělá cíleně polévka. Mně zbyla miska jáhlového kuby, takže byla práce poloviční :D. Vlastně tak dělám spoustu polévek – když zbude čočka, tak čočkovou, ze zbytku rajské omáčky rajskou polévku ….
Kuchařka: hosta